]

Румънското Министерстро на комуникациите и информационните технологии оповести наскоро пускането за широко ползване на система за онлайн разплащания към бюджета и към общините. Системата е проектирана да може да се внедрява в което и да е държавно ведомство и първоначално е служела само за плащане на пътни глоби. В момента вече се ползва за плащане на местни такси в района на Букурещ, а до края на годината се планира да се използва на всички нива в национален мащаб.

Системата, освен удобство (и спестяване на средства) за властите и гражданите, ще осигурява прозрачност при осигуряването на информация за такси, данъци и пр. Сигурността и запазването на конфиденциалната информация са приоритет в изграждането на системата.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Uncategorized. Дата: август 25, 2008, 10:37 pm | Няма коментари »

Публикувай коментар

Вашият коментар

Можете да ползвате следните тагове: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Забележка: Включена е модерацията на коментарите, което може да забави показването на вашия коментар. Няма нужда да пускате коментара си отново.