]

Пазаруване в интернет

Това е първата от серия статии, в които ще се опитаме да обхванем целия процес на пазаруването в интернет – от намирането на онлайн магазин, избора на продукт и подаването на заявка към електронния магазин, до получаването на продукта и заплащането му. В тази първа част ще се спрем на избора на онлайн магазин.

Има пет основни въпроса, които трябва да си зададете, още преди да сте посетили даден онлайн магазин:

– предлага ли магазина типа стоки, от които се интересувам?

– има ли приличен и лесен за ползване дизайн, ще открия ли бързо и лесно каквото ми трябва?

– устройват ли ме сроковете, начина и цените на доставка?

– предпочитания ми начин на плащане поддържа ли се от този магазин?

– ще мога ли да се свържа бързо и ще получа ли компетентен отговор от представител на магазина в случай на проблем или неяснота? 

Разбира се, има и други въпроси, на които е хубаво да имате отговор – какво точно е споразумението за ползване на магазина (със сила на договор), гаранционните условия, възможността за връщане на продукт и др.

Отговорите на всички тези въпроси, разбира се, можете да намерите на страницата на съответния търговец. Това обаче е доста времеемко и често изисква изчитането на десетина страници информация. И това само за да откриете, на 5-тата страница, че магазинът не доставя във вашия град, или че не поддържа плащане през Epay.bg…

Може ли този процес да се скъси или опрости? Отскоро – да, и то значително. Отговори на всички тези въпроси, както и забележки за по-интересни характеристики на дадени магазини ще откриете в кратките ревюта на всеки магазин във Vzemibg.com. Скрийншотове ще ви дадат идея за общия изглед на магазина, а отговори на ключовите въпроси се съдържат в текстов вид в ревюто и в графичен вид под него – рейтинги по пет критерия, изброяване на начините за плащане и посочване района на доставка.

Освен множество професионални ревюта на български интернет магазини , Vzemibg.com предлага и допълнителна ориентировъчна и помощна информация. Раздел потребителски мнения ви помага да видите какво мислят другите купувачи за всеки онлайн магазин. Раздел промоции ще ви информира за текущи намаления и отстъпки в е-магазините.

Класацията на българските онлайн магазини пък ви дава веднага най-високо оценените от екипа на Vzemibg.com или от потребителите магазини. Може да разглеждате и най-високо класираните в определена категория.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Онлайн пазаруване. Дата: януари 25, 2008, 8:58 pm | Коментарите са изключени за Наръчник за онлайн пазаруване – част първа

Comments are closed.