]

Пазаруване в интернет

След като в предишната статия се спряхме на избора на онлайн магазин, сега ще разгледаме най-ефективните начини да стигнете бързо до точния продукт.

1. Как бързо и лесно да стигнем до продукта, който искаме да купим онлайн?

Всеки онлайн магазин предлага някакво разделение на продуктите по категории – опитайте се да се ориентирате в него и да достигнете до вида стоки, които ви интересуват. Ако знаете конкретно какво търсите, или сте попаднали в голям онлайн магазин с множество категории стоки, ползвайте търсачката. Пробвайте с една – две ключови думи, а ако получавате твърде много резултати, добавете уточняващи думи.

Обикновено при общ преглед ще видите наименованието на продукта, малка снимка и цената на продукта. Те са достатъчни, за да прецените дали да кликнете нататък и да разгледате по-подробна информация за него.

2.  Ползване на Google

Някои онлайн магазини (макар и малко) нямат или имат недотам добре функциониращи търсачки. В този случай можете да ползвате Google по следния начин:

site: eshopdomain.com duma za tursene

Това ограничава търсенето само в уебсайта, който ви интересува, а в същото време алгоритмите на гугъл ще се справят относително добре с извеждането на подходящите резултати.

3. „Най-продавани“, „Най-популярни“, „Най-търсени“…

Секции с тези имена биха били ориентир за най-популярните стоки в този магазин. Нерядко има причина точно тези стоки да са толкова популярни…

В повечето магазини има и секция „Най-нови“, където ще видите най-новата стока.

В следващата част – купуване на избраната стока, регистрация в магазина.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Онлайн пазаруване. Дата: февруари 4, 2008, 6:04 pm | Коментарите са изключени за Наръчник за онлайн пазаруване – част втора

Comments are closed.