]

Wal-Mart спират услугата си за сваляне на видео по-малко от година след като я стартираха. Оттеглянето на Wal-Mart, които държат около 40% от продажбите на DVD, е второ в тази област, след като през 2005-та компанията се отказа от плановете си да предлага онлайн DVD под наем. Онлайн продажбата на музика, както и продажбата на CD и DVD продължава в офлайн магазините от веригата.

Wal-Mart стигат до тази стъпка след като HP обявиха, че са взели бизнес решение да спрат да поддържат софтуерната си услуга, стояща в основата на техния магазин. От веригата не уточниха дали имат намерение да продължат да предлагат услугата с базов софтуер от друг производител.

Какво всъщност представляваше услугата за сваляне на видео на Wal-Mart? Тя стартира през Февруари с 3000 филма и телевизионни епизоди, които клиентите можеха да свалят и гледат на своите компютри и някои мобилни устройства. Филмите обаче не можеха да се гледат на стандартните DVD плеъри, нито с iPod, който доминира пазара. Цените на филмите варираха от около 13 до 19 долара, което привличаше повече от филмовите студиа, в сравнение с фиксираните цени на iTunes.  

Миналия месец AOL (собственост на Time Warner) също прекрати своята услуга за сваляне на платени филми, което оставя iTunes и Amazon основни провайдери на легално видео за сваляне.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: януари 13, 2008, 8:02 pm | Коментарите са изключени за Wal-Mart спира видео магазина си

Comments are closed.