]

Подаръци за Свети Валентин

Проучване на DoubleClick Performics показва, че за мъжете по-вероятно да потърсят помощ от интернет за идеи за подарък или за да намерят интернет магазин, когато пазаруват за Св. Валентин.  47% от запитаните 656 души заявяват, че смятат да ползват Интернет за да купят подарък за Свети Валентин, като мъжете имат превес – 57% от тях са заявили това, спрямо 39% от жените.

32% от потребителите смятат да търсят идеи за подарък, 27% ще ползват интернет за да сравнят цени на продукти или да намерят отстъпки, 21% ще търсят точно определен продукт, 16% ще търсят места за пазаруване, 15% смятат да посетят точно определен интернет магазин, а 12% ще търсят телефон и адрес на магазин.

За онлайн търговците е важно да разберат връзката между търсенето на информация и покупките в магазините, дори за нещо толкова елемнтарно като Свети Валентин. Много от клиентите ще търсят идеи за подаръци, рецепти за сладки или торти и т.н. Имайки тази информация на сайта си, търговеца може да привлече вниманието на клиента. Разбира се, необходимо е и подходящо промотиране (напр. SEO) на тази информация.

Удобството е основното предимство на интернет пазаруването според 48% от запитаните. По-добрият избор онлайн посочват 19%, 9% пазаруват онлайн заради по-ниските цени, а 4% – заради по-доброто качество на продуктите. 19% не са сигурни точно защо пазаруват онлайн.

Изследването показва също, че повечето хора, поръчващи цветя и бонбони, най-популярните продукти за празника, смятат да направят това офлайн. Популярните продукти, които се купуват онлайн включват почивки, потребителска електроника, книги, музика и DVD.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: февруари 14, 2008, 12:39 pm | 1 Коментар »

Един отговор

  1. Валентин Написа:

    Много яко, само аз искам да отбележа, че според мен жените влизат повече в Интернет за да потърсят подаръци. Мъжете по скоро отиват и збират нещо набързо, а жените са по – взискателни и избират дълго и много мислят какви да са подаръците. Но това е само мое мнение.