]

В този кратък гид представям някои от важни стъпки към създаването на интернет магазин с нисък до нулев коефициент на успеваемост. Съветите тук ще ви помогнат да разберете как да затруднявате, обърквате или направо гоните клиенти. Съветите са подредени по ефективност, отзад напред.

1. Не правете лого за магазина си

В крайна сметка интернет е анонимен, няма нужда да се афиширате много-много, да показвате идентичност, да изграждате доверие и да ви запомнят.

Магазин aroma-drops няма нужда от лого

2. Сложете огромно лого

Нека хедъра на магазина ви заема половината, а защо не и 2/3 от видимата част на екрана при 1024/768. В крайна сметка за какво е този скролер на мишката, ако не се ползва?

Дизайн на онлайн магазин sotisbg.com

3. Показвайте цени в долари или евро

Това е сигурен начин да накарате клиента да прекара поне 10-15 минути с калкулатора, опитващ се да отгатне с колко точно лева ще трябва да се раздели. По-авантюристично настроените може да пробват бразилски реал, мексиканско песо или мозамбикски метикали.

4. Описанията на продуктите – на английски

Нека всички описания в магазина ви са сваляни директно от сайта на производителя. Няма нужда да превеждате, така или иначе всеки днес знае английски. Нали?

5. Ползвайте frames

Бъдете динозавър, всички ще се плашат от вас. Търсачките ще се затрудняват сериозно с индексирането на сайта ви, а дори и да го индексират, ще излиза само част от страницата. Потребителите няма да могат да изпращат линкове на приятели, било то да се консултират или да препоръчат продукт от вашия интернет магазин. Идилия…

6. Скрийте бутона за покупка

В крайна сметка който има зор да купува, ще го намери! Няма нужда да му мислите улеснения и да му посочвате пътя да ви даде парите си.

Бутона \

7. Направо скрийте целия си интернет магазин

Няма какво да си говорим, това е върховната тактика. Не се добавяйте в директории, не правете SEO (оптимизация за търсачки), не рекламирайте никъде. Постарайте се никой да не знае за магазина ви, да бъде невъзможен за откриване. Това е най-сигурния начин и ако го прилагате правилно няма нужда да се занимавате с първите 6 🙂 Гаранция.

За допълнителни разяснения при прилагането на съветите може да се свържете с нас чрез формата ни за контакт във Vzemibg.com.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: август 21, 2008, 10:21 am | Коментарите са изключени за Как да направим неуспешен онлайн магазин

Comments are closed.