]

Приходи от над 3.8 милиарда реала са реализирали онлайн търговците в Бразилия за първите 6 месеца от годината, което е с 45% повече от спрямо същия период предната година. Секторът на електронната търговия е отчел и ръст на клиентите с над 42% до 11.5 млн. потребители. Данните са от 18-тия WebShoppers доклад от проучване на E-bit и на Търговската камара на Бразилия.

Според думите на Педро Гуасти, директор на E-bit, увеличенията се дължат на спада на цените на компютрите, на увеличаващия се широколентов достъп и на въведените от редица онлайн магазини възможности за разсрочено плащане.

Проучването показва, че най-продаваните продукти онлайн са книгите (17%), свързани с информационните технологии продукти (12%), здравни и козметични продукти (10%) и потребителска електроника (7%).

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: август 21, 2008, 8:44 am | Няма коментари »

Публикувай коментар

Вашият коментар

Можете да ползвате следните тагове: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Забележка: Включена е модерацията на коментарите, което може да забави показването на вашия коментар. Няма нужда да пускате коментара си отново.