]

Току-що приключих с най-кошмарното си пазаруване в интернет – отне ми половин ден да си поръчам три артикула от два български онлайн магазина. Сами разбирате, че не мога да не го споделя.

Още от предния ден си бях набелязал няколко неща за пазаруване – дребна битова електроника и компютърна периферия. Минах през google, cenite.com, pazaruvaij.com. За мое съжаление най-голяма работа ми свърши Google, а не българските сайтове (няма да оставим това така – работим по въпроса и скоро може да очаквате нови решения в тази насока от Vzemibg.com). Та намирам през Google въпросната машинарийка в онлайн магазин shop.gbg.bg. Отгоре логото на Get.bg, проверен магазин с история, очаквам бързо и безаварийно пазаруване.

Да, ама не. Първо ми направи впечатление на места изскачащите необработени стрингове, от сорта на „Количка dsf“, „TEXT_ACCOUNT_CREATED1“. Викам си – странен непрофесионализъм от тези момчета, нямах такива впечатления от тях. После стигнах до наистина непреодолимо препятствие – в процеса на поръчка, след потвърждение на стоката, адреса и начина на доставка, при натискане на „Напред“ се попада на празна страница. Сега накъде?

Към „Връзка с нас“ и „Въпроси онлайн“ разбира се. Пиша на кюто, обяснявам проблема, чакам. Отговор няма. Пиша на мейла, обяснявам отново проблема. След около 2 часа получавам отговор на кюто. Слава богу, сравнително бързо се разбрахме с човека отсреща – Google е индексирал тестова версия на Get.bg, до която иначе не би трябвало да се стига, а аз съм влязъл през Google именно в тази версия. Тъкмо бях почнал да се поизнервям, а всичко можеше да се спести с едно ограничаване на достъпа до този тестов сайт, било с парола – за всички, било само с ограничаване на достъпа на робота на Google.

В крайна сметка поръчах и си отдъхнах доволен и леко засмян заради недоразумението. Преминах към следващите поръчки, като реших да изневеря на традиционния си доставчик и да поръчам от един онлайн магазин, който срещах за първи път.

Влизам, харесвам си нещата, поръчвам. Първа пречка – плащане само по банков път. Ок, викам си, хората се подсигуряват – пратих им веднага след поръчката превод с точната сума, пропускайки да изчакам потвърждението на поръчката ми. Е, явно не ми е бил ден за пазаруване – само 15 минути след като пратих парите се получи емайл известие с отказ на поръчката, поради липса на наличност на единия продукт.

Веднага атакувах ICQ-то, оставено на сайта, но явно ги хванах в обедна почивка, защото отговор получих след около час. Започна се разговор, бях готов да си поръчам друг модел от същото устройство, но и този обявен продукт го нямаше на склад. Като не ти върви, не ти върви…

След обяснения, отнели повече от 2 часа (основно поради много бавни реакции от другата страна) се разбрахме да поръчам друг модел, който го нямаше обявен в интернет магазина, но ме устройваше. Доплатих разликата от няколко лева с нов банков превод и получих уверение, че ще си получа нещата щом парите пристигнат по тяхната сметка. Отдъхване и изтриване на потта от челото…

Както виждате, това, че пишем за онлайн магазините, не означава, че сме застраховани от неприятни изненади 🙂 Пожелавам на всички потенциални потърпевши да не им се случват такива неща (Vzemibg.com е един от сайтовете, които ще ви помогнат да изберете правилния интернет магазин), а на операторите на онлайн магазини – да подобряват непрекъснато обслужването си, защото всички знаем – няма по-капризен клиент от пазаруващия онлайн.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: септември 11, 2007, 3:42 pm | Коментарите са изключени за Ужасът Онлайн Пазаруване :-)

Comments are closed.