]

Ревютата на продукти, написани от потребители / клиенти на онлайн магазините стават все по-доверен източник на информация, според проучване на Deloitte Consumer Product Group. Според проучването 62 процента от купувачите четат ревюта и коментари, написани от други клиенти.

8 от всеки 10 интервюирани посочват, че прочетените ревюта имат влияние върху решенията им за покупка. Те или са се почувствали по-уверени в правилността на покупката си или са размислили и са закупили различен продукт впоследствие.

Пат Конрой, вицепрезидент на Deloitte Touch и лидер на групата, извършила проучването, смята, че тази повишена прозрачност при пазаруването в Интернет може да повлияе негативно на марджините, пазарния дял и стойността на брандовете на компаниите, предлагащи продукти за крайния клиент.

„Купувачите са все по-силни, всеки има глас и информацията и мненията се разпространяват мигновено“, добавя той. „Компаниите, таргетиращи тези клиенти трябва да оценят ситуацията и да преценят как да се възползват максимално от нея“.

Друго проучване, отново на Deloitte, проведено през Август, показва, че 42 процента от пазаруващите онлайн в САЩ смятат, че присъствието на потребителски ревюта и коментари в даден интернет магазин повишава доверието в него. В същото време само 32% от американските електронни магазини позволяват коментари към продуктите, според друго проучване, останалите пропускат тази възможност да спечелят клиента.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: ноември 3, 2007, 8:32 pm | Коментарите са изключени за Ревютата от потребители все по-важни

Comments are closed.